Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Veelgestelde vragen

Musicals

 • Hoe kan ik een musical bestellen?

  Als u op de gewenste musical klikt, kunt u de musical toevoegen aan het winkelmandje. Er zal u worden gevraagd welke extra producten u wilt bestellen en om een Jingo account aan te maken. Volg vervolgens de instructies.  

 • Wat zit er in een musicalpakket ?

  Een musicalpakket wordt aangeboden als downloaduitgave. Hierin zit de PDF handleiding, het PDF tekstboek, het bewerkbare digitale tekstboek, de partituren, muziekbestanden, decortips, regietips, poster, invulbare toegangskaarten, uitnodigingskaarten en het programmaboekje. Met deze downloads kunt u zelf teksten printen en cd’s maken. Kijk voor meer informatie bij: Een musicalpakket bestaat uit.

 • Kan ik losse musical cd’s bestellen?

  Ja, dat is mogelijk bij het bestellen van een musicalpakket. 

 • Kan ik losse tekstboekjes bestellen?

  Ja, dat is mogelijk bij het bestellen van een musicalpakket. 

 • Wat is de levertijd van musical cd’s of tekstboekjes?

  De bestelling wordt binnen 7 werkdagen geleverd.

 • Kan ik een losse handleiding bestellen?

  Nee, dit is niet meer mogelijk.

 • Hoe krijg ik een indruk van de musical?

  Van alle musicals kunt u een demoversie bekijken met een PDF tekstpresentatie van het tekstboek en de handleiding. Ook kunt u een MP3 muziekpresentatie beluisteren. Dit kunt u gratis downloaden op de website. Om ook de leerlingen kennis te laten maken met de musical, is het mogelijk om dit via het digitale schoolbord te presenteren.

 • Wat houdt de demoversie tekstpresentatie in?

  -           De beschrijving van alle scènes
  -           40% van het tekstboek. Hierdoor maakt u kennis met het soort dialogen, enkele
              liedteksten, de opzet en de sfeer van de musical.
  -           Een hoofdstuk uit de handleiding
  -           Het rollenschema
  -           Voorbeeld van een partituur

 • Wat houdt de demoversie muziekpresentatie in?

  Een compilatie van alle liedjes (circa 10 minuten) of het gesproken verhaal afgewisseld met fragmenten van de liedjes.

 • Is er bladmuziek van de liedjes?

  Van alle liedjes is de bladmuziek (partituren) in PDF formaat op de downloadpagina van de betreffende musical te vinden.

 • Hoeveel liedjes zitten er in een musical?

  Iedere musical bevat tussen de 6 en 8 liedjes (afhankelijk van de titel). Informatie over de het aantal liedjes is per titel te vinden op de website. 

 • Hoeveel rollen zitten er in een musical?

  In iedere musical zitten gemiddeld 30 rollen (afhankelijk van de titel). Informatie over de hoeveelheid rollen is per titel te vinden op de website. Iedere musical biedt de mogelijkheid om rollen bij te schrijven of weg te laten.

 • Hoe kom ik snel achter het thema/onderwerp van de musical?

  Op de website staat van iedere musical een korte samenvatting. Zo ziet u snel welke musical u aanspreekt. Ook biedt de kieswijzer hulp bij het snel vinden van een thema/onderwerp. 

 • Hoe lang duurt een musical?

  Bij de beschrijving van iedere musical wordt aangegeven wat ongeveer de speelduur is. Bij een afscheidsmusical ligt dit tussen de 60 en 70 minuten. Bij een kerstmusical ligt dit tussen de 40 en 60 minuten. Echter, de exacte lengte hangt onder andere af van de 'eigen inbreng'.

 • Ik heb een grote klas, wat moet ik doen?

  Een groep tussen de 20 en 30 kinderen is ideaal, maar soms komt het voor dat de groep groter is. Wanneer dat het geval is, is het een goed idee om de musical door twee groepen te laten instuderen en uitvoeren. Bij de uitvoering van groep A zingt groep B de liedjes mee en kunnen zij figurantenrollen spelen. Bij de uitvoering van groep B wordt dit omgedraaid. Hierdoor zal er geen probleem ontstaan met het verdelen van de rollen. 

 • Ik heb een kleine klas, welke musical moet ik kiezen?

  Een groep tussen de 20 en 30 kinderen is ideaal, maar soms komt het voor dat de groep kleiner is. Alle musicals kunnen worden uitgevoerd door groepen vanaf 12 leerlingen, doordat zij meerdere rollen kunnen spelen. Of u kunt ervoor kiezen leerkrachten of leerlingen uit groep 7 mee te laten spelen. Indien u een groep met 12 of minder leerlingen heeft, zijn niet alle musicals geschikt. Kies in dat geval uit de volgende titels:

  - WOW de SHOW
  - Achtbaan de musical
  - SELFIE de musical
  - Spitsuur
  Windkracht 8
  Plexat
  Feestlift
  Auditie
  Alles Kidts
  Mirákel
  De spettershow
  Het grote geheim

 • Binnen hoeveel weken kan ik de musical instuderen?

  Binnen zes weken is haalbaar. Het hangt natuurlijk wel af van de hoeveelheid tijd die per week wordt besteed aan repetities.

 • Kan ik de musical zelf aanpassen?

  Ja, het wordbestand van het tekstboek is speciaal bedoeld om teksten of rollen aan te passen, in te korten, uit te breiden of rollen bij te schrijven 

 • Is er in elke musical ruimte voor eigen invulling?

  Ja, in elke musical wordt aangegeven wat de beste mogelijkheid is voor een ‘eigen inbreng’. Zelfbedachte onderdelen, zoals dansjes, sketches, playbackacts en het bespelen van een muziekinstrument, kunnen aan de musical worden toegevoegd. 

 • Ik weet niet welke musical ik moet kiezen, wat moet ik doen?

  Er zijn natuurlijk allerlei overwegingen bij de keuze voor een geschikte musical: het thema moet aanspreken, er moeten voldoende rollen zijn en het decor, de rekwisieten en de kostuums moeten leuk en uitvoerbaar zijn. Gebruik bij het kiezen de handige kieswijzer. U kunt uiteraard ook contact opnemen met Jingo. Wij helpen u graag bij het kiezen van een geschikte musical.

 • Kan ik een musical retourneren?

  Het is niet mogelijk een musical te retourneren. 

 • Hoe zit het met rechtmatig gebruik van de musicals?

  Onderstaande bepalingen geven het gebruik van JINGO-musicals nadrukkelijk aan:

  De basisschool koopt een musical-downloadpakket. Dit pakket is onlosmakelijk verbonden aan de naam van de basisschool en geeft recht van uitvoering voor één groep (klas) gedurende één jaar. Let op: het aanvragen van een heropvoering is sinds 2016 niet meer mogelijk. 

  Meerdere groepen (klassen)
  In het geval de musical door meerdere groepen (klassen) op dezelfde schoollocatie wordt ingestudeerd t.b.v. een uitvoering is het niet mogelijk om gelijktijdig gebruik te maken van dezelfde inlogcodes. Op het bestelformulier kan het aantal extra groepen (klassen) worden aangegeven. Het systeem past de toegang hierop aan.

  Meerdere locaties
  In het geval de musical door meerdere locaties, vallende onder één schoolnaam, wordt ingestudeerd t.b.v. een uitvoering is het niet mogelijk om gebruik te maken van dezelfde inlogcodes. In dit geval bestelt iedere locatie afzonderlijk het musical-downloadpakket.

  Onrechtmatig gebruik van alle JINGO-uitgaven is strafbaar
  1. Het is niet toegestaan om een uitgave uit te lenen aan- of te lenen van een andere school ten behoeve van een uitvoering.

  2. Het is niet toegestaan om meerdere basisscholen, die onder een overkoepelende organisatie vallen, gebruik te laten maken van één enkel downloadpakket. In geval meerdere scholen de uitgave willen gebruiken dient iedere school afzonderlijk het downloadpakket aan te schaffen.

  3. In geval van niet legitiem gebruik van JINGO-uitgaven impliceert dit een inbreuk op de aan JINGO BV toekomende rechten. Inbreuk op auteursrecht is een misdrijf. Van deze inbreuk zal aangifte worden gedaan bij de Politie. Op grond van, onder andere, artikel 31, 32, 33 van de auteurswet kunnen inbreuken worden bestraft met een geldboete van de vierde categorie of een gevangenisstraf van 6 maanden. Daarnaast zal JINGO BV de uit de inbreuk voortvloeiende schade civielrechtelijk op de inbreukmaker verhalen.

  Andersoortig gebruik/exploitatie
  1. Jingo BV blijft ten alle tijden eigenaar van alle auteursrechten. Deze rechten worden beschermd door een door de Conféderation Internationale des Sociétés d'Auteurs et Compositeurs erkende organisatie, in Nederland vertegenwoordigd door BUMA en STEMRA.
  2. Het is niet toegestaan de bestanden te wijzigen, aan te passen, afgeleide werken van te maken, uit te lenen, te versturen, te verkopen en te verspreiden.
  3. Het is niet toegestaan om de bestanden te gebruiken voor marketingdoeleinden; als onderdeel van commercials, film, YouTube-video’s en/of andere soortgelijke (toekomstige) toepassingen.
  4. Het is niet toegestaan om de bestanden te exploiteren al dan niet als onderdeel van een toneelstuk, muziek/musicalproductie of enige andere soortgelijke vorm. Expliciet wordt met exploiteren bedoeld daar waar met uitvoeringen van deze producties recettes worden berekend/ontvangen.
  5. Het is niet toegestaan om de bestanden te uploaden op websites, weblogs, social media kanalen en enige andere soortgelijk (toekomstige) vormen dan uitsluitend de kanalen van Jingo BV.

  Aanvulling andersoortig gebruik/exploitatie punt 2 t/m 5:
  Tenzij dit nadrukkelijk schriftelijk is gemeld aan- en overeengekomen met JINGO. Hiervoor gelden aanvullende bepalingen en kosten, welke per geval berekend en bepaald zullen worden.

 • Door wie zijn de kerstmusicals uit te voeren?

  De kerstmusicals zijn uit te voeren door alle mogelijke groepssamenstellingen:

  - Eén enkele groep.
  De middenbouw/De bovenbouw.
  Volwassenen: ouders/leerkrachten.
  Uit alle groepen een aantal kinderen.
  Samenstelling uit bovengenoemde groepen.

Prijzen

 • Wat kost een musical van Jingo?

  Een compleet afscheidsmusical-pakket kost: € 169,50

  - M.u.v. SELFIE de musical: € 69,50 
  - Extra groep: € 34,50

  - Tekstboek (minimale afname 10 stuks): € 1,45
  - 
Musical CD: € 12,50

  - Leerling CD (minimale afname 5 stuks): € 2,65
  - T-shirt musical SPITSUUR (minimale afname 10 stuks): € 3,95

  Een compleet kerstmusical-pakket kost: € 114,50

  - Extra groep: € 9,50
  - Tekstboek (minimale afname 10 stuks): € 1,45
  - Musical CD: € 12,50

  ‫Een compleet algemeen musical-pakket kost: € 69,50

  - Extra groep: € 9,50
  - Tekstboek Miezert Muis (minimale afname 10 stuks): €1,45
  - Musical CD: € 12,50

  Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, administratiekosten. Gratis verzending! Het recht van uitvoeren geldt, gerekend vanaf de aanschafdatum, voor één jaar.

 • Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

  Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en administratiekosten. 

 • Hoe hoog zijn de verzendkosten?

  De verzendkosten zijn gratis.

 • Hoe hoog zijn de factuurkosten?

  Als u bij bestelling direct betaalt, zijn er geen factuurkosten.
  Als u bij de bestelling kiest voor de optie ‘factuur’ en na bestelling betaalt, wordt er €5,50 factuurkosten in rekening gebracht.

 • Welke betaalmogelijkheden zijn er?

  U kunt de bestelling direct betalen middels iDeal, PayPal of bankoverboeking. De betaling doet u dan gelijk met de bestelling en u betaalt dan geen extra kosten. Ook is het mogelijk om zonder vooruitbetaling te bestellen en een factuur te ontvangen. Voor deze laatste optie betaald u €5,50 factuurkosten.

 • Hoe ontvang ik de factuur?

  De factuur wordt naar het door u opgegeven emailadres gestuurd.

 • Kan de bestelling naar een ander afleveradres gezonden worden?

  Jazeker, er is een mogelijkheid om bij de bestelling een alternatief factuur,- en afleveradres in te vullen. Let hierbij wel op, dat de digitale factuur naar het door u opgegeven emailadres gaat. Mocht dit uw eigen emailadres zijn, stuur de digitale factuur dan door naar de instelling, administratie of persoon, die de betalingen doet.

 • Hoe kan ik betalen?

  U kunt de bestelling direct betalen middels iDeal, PayPal of bankoverboeking.                   
  Ook is het mogelijk om zonder vooruitbetaling te bestellen en een factuur te ontvangen. Voor deze laatste optie betaald u €5,50 factuurkosten.

Social media

 • Mag ik filmpjes van de musical op YouTube plaatsen?

  Ja. Wij enthousiasmeren het zelfs als u een filmpje van één van onze musicals op YouTube plaatst. En als u het leuk vindt, kunt u uw filmpje insturen naar info@jingo.nl, zodat wij het op onze Facebook- of YouTubepagina kunnen plaatsen!

   

   

   

 • Heeft Jingo een Facebook pagina?

  U kunt ons op Facebook vinden via:  en wij vinden het heel erg leuk als u zich aanmeldt! Via Facebook kunt u snel vragen stellen, wordt u op de hoogte gehouden van scherpe JINGO acties, handige musicaltips, de leukste nieuwe uitgaven en nog veel meer!            

Downloads

 • Wat is een JINGO-account?

  Met een JINGO-account krijgt u gedurende één jaar toegang tot de bestelde downloaduitgave. Dit account maakt u zelf bij bestelling aan en bestaat uit uw emailadres en een door u zelf bedacht wachtwoord.

 • Hoe krijg ik toegang tot de downloadpagina?

  Nadat de bestelling is geplaatst, ontvangt u naast een orderbevestiging ook een email met daarin een persoonlijke link, waarmee u direct kunt inloggen op de downloadpagina. Op deze pagina staat onder het kopje ‘mijn uitgaven’ de downloadbestelling voor u klaar.
  Indien u nog niet beschikt over een JINGO-account (combinatie van emailadres en wachtwoord), wordt u bij de eerste keer dat u de downloadpagina opent, eenmalig gevraagd om een wachtwoord in te vullen. Dit is vanaf dat moment, in combinatie met uw emailadres, de ‘sleutel’ tot de downloadpagina.

 • Wat is downloaden?

  Het overzetten van bestanden van het internet naar uw eigen computer heet downloaden.

 • Wat is een musical downloadpakket?

  Een musical downloadpakket bestaat uit:

  - PDF handleiding: Een uitgebreide handleiding waarin per scène een overzichtelijke beschrijving  staat van de rollen, kleding, rekwisieten, toneelaanwijzingen, decor en opstelling op het toneel. Daarnaast staat de handleiding bomvol tips over geluid, regie, decorbouw rolverdeling en grime.
  PDF tekstboek: Een script met de dialogen en liedteksten.
  - Digitaal tekstboek: Een wordbestand waarin de mogelijkheid wordt geboden om teksten en/of rollen aan te passen.
  PDF partituren: De partituren (melodielijnen en akkoorden) van alle liedjes.
  MP3 bestanden: MP3-bestanden van de liedjes met zang, liedjes zonder zang, sfeer, en changeermuziekjes, geluidseffecten, instructie zangversie (niet voor alle musicals beschikbaar) en alternatieve versies van liedjes (niet voor alle musicals beschikbaar)
  Leerlingliedjes kopen: Er is een mogelijkheid om door of voor alle leerlingen de liedjes te kopen via iTunes.
  Rolverdelingsschema (invulbaar)
  Decortips
  - Regietips (film)
  Poster (A3 en A4)
  Plaatsbewijzen*
  Programmaboekje*
  Uitnodigingskaarten*

  * Dit zijn invulbare PDF bestanden. Namen, tijden en data kunnen worden ingevuld.

 • Wat zijn de mogelijkheden van een musical downloadpakket?

  De mogelijkheden van een musical downloadpakket zijn zeer uitgebreid. Alle bestanden worden geleverd, die het instuderen en uitvoeren van de musical vergemakkelijken. Daarnaast wordt het mogelijk om zelf kleurrijke posters, toegangsbewijzen, uitnodigingen en programmaboekjes te maken.

 • Kan ik het digibord gebruiken bij het instuderen van de musicals?

  Alle downloaditems kunnen worden getoond op het digibord. Hierdoor is het ideaal om met de hele klas de liedjes in te studeren.

 • Wat doe ik als ik mijn inlogcodes vergeten of kwijtgeraakt ben?

  U gebruikt altijd het emailadres dat u heeft ingevuld bij de bestelling. Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u kiezen voor de optie ‘wachtwoord vergeten’. U krijgt dan een nieuw wachtwoord via de mail.

 • Hoe lang is het downloadpakket geldig?

  Het downloadpakket is een jaar geldig.

Problemen en oplossingen

 • Het aanmaken van een account lukt niet, wat moet ik doen?

  Om diverse redenen kan het zijn dat u geen account aan kunt maken. Controleer het volgende:
  1. Controleer of het emailadres correct is ingevuld.
  2. Er bestaat al een account met het ingevulde emailadres. Probeer daarmee in te loggen of maak een nieuw account aan.
  3. De ingevulde wachtwoorden zijn niet gelijk. Vul deze opnieuw in. 

 • Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?

  Om diverse redenen kan het zijn dat u niet kunt inloggen. Controleer het volgende:
  1. Heeft u het juiste emailadres ingevoerd?
  2. 
  Heeft u het juiste wachtwoord ingevoerd? Let op het verschil tussen hoofdletters en kleine letters.
  3. 
  Heeft u uw account geactiveerd? Na de bestelling heeft een email ontvangen waarmee u uw account kunt activeren. Doe dit alsnog.

Bereikbaarheid

 • Waar kan ik met inhoudelijke vragen over musicals terecht?

  Stuur een mail naar info@jingo.nl. Wij antwoorden altijd.

 • Hoe kan ik JINGO bereiken?

  JINGO is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00 uur – 17:00 uur op telefoonnummer 023-5381966.
  Of stuur een mail naar info@jingo.nl

Hulp bij het instuderen

 • Ik heb geen ervaring met het instuderen van een musical, hoe moet ik dat doen?

  De handleiding staat bomvol tips over het verdelen van rollen, kleding, rekwisieten, toneelaanwijzingen, decor en opstelling op het toneel. Ook geven wij advies over geluid, regie, decorbouw en grime.
  Daarnaast bieden wij u de volgende service:

  1. Heeft u een vraag? U kunt ons ten alle tijden mailen via info@jingo.nl of op werkdagen van 09:00 uur – 17:00 uur telefonisch bereiken
  op 023 - 5381966.
  2. JingoSupport: In 'musicalregie van A tot Z' leest u hoe u de musical stap voor stap met de leerlingen kunt instuderen.
  3. Jingo lespakket: Wilt u ter voorbereiding van de musical een aantal muziek- en toneellessen geven? Dit kan met het Jingo lespakket. Met leuke en simpele muziek,- en toneelspellen bereidt u de leerlingen voor op het spelen in een musical.

 • Hoe verdeel ik de rollen onder mijn leerlingen?

  Bij het verdelen van de rollen, biedt het rolverdelingsschema (zie handleiding) uitkomst. Elke leerling schrijft 5 voorkeursrollen op een briefje, eventueel met een cijfer (rol 1 heeft de grootste voorkeur, rol 5 heeft de minste voorkeur). De leerkracht verwerkt de ingeleverde briefjes in het schema. Indien sommige rollen erg geliefd zijn, kunt u ervoor kiezen om audities te houden of de rol te loten. 

 • Ik heb een leerling in de klas die niet op het toneel durft te staan. Wat moet ik doen?

  Wij hebben vaak gehoord, dat de meest verlegen leerling begon te stralen op het toneel! De musical is voor sommige leerlingen hét moment om uit zijn of haar ‘schulp te kruipen’.
  Heeft u echter een leerling in de klas die absoluut niet op het toneel durft te staan? Geef uw leerling dan de rol van technicus (waarin de leerling zijn/haar technische kwaliteiten kan laten zien) of als organisatietalent backstage. Een ander leuk klein rolletje kan die van bordendrager zijn.