Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

De keuze van een afscheidsmusical


Meerdere factoren

De keuze van een musical hangt af van een aantal uitgangspunten. Daarbij kunt u kiezen uit alle titels, aangezien de musicals niet aan tijd of trends gebonden zijn. Het aantal spelers dat een musical uitvoert is vanaf circa twaalf tot maximaal geen beperking. In de onderstaande gaan wij graag in op de verschillende soorten en thema's van de afscheidsmusicals. 
Heeft u nog vragen over de juiste keuze? Bel of e-mail ons gerust: 023-5381966 / info@jingo.nl 

Twee soorten musicals

1. in verhalende musicals 
hebben scènes een duidelijke relatie met elkaar. Iedere volgende scène laat een deel van het verhaal zien, tot het plot is bereikt.

2. Musicals met een losse-scène-opzet zijn 'cabaretachtig'. Iedere scène heeft een eigen groepje spelers en een eigen verhaaltje. Via 'de rode draad' worden ze één geheel.                         

Twee verschillende thema's

De musicals kennen twee thema's: School of Algemeen

De leerlingen spelen in schoolsituaties zichzelf óf ze komen terecht in situaties die niets met school te maken hebben.

Voorbeeld school: Windkracht 8
Binnen circa 60 minuten zien we, met acht stereotype scènes uit iedere groep, hoe groep 8 door hun basisschool is gestormd. In hoog tempo laten de kinderen op cabareteske wijze de afgelopen acht jaar de revue passeren.

Voorbeeld algemeen: HiBye!
Annie Stroop wint met een slagzin een vakantie voor het hele gezin naar Jamaica. Zij komen in allerlei komische verwikkelingen terecht. 

Kies de juiste afscheidsmusical!

De KIESWIJZER helpt bij de keuze bij de leukste afscheidsmusical voor jouw klas. Er zijn natuurlijk allerlei overwegingen bij de keuze voor een musical: het thema moet aanspreken, er moeten voldoende rollen zijn en de decors, rekwisieten en toneelkleding moeten leuk én uitvoerbaar zijn. Gebruik de handige kieswijzer om snel de meest geschikte musicals te vinden.

Naar de Kieswijzer