Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl
Deel deze pagina!

Het grote geheim

Speelduur60min
Min.12spelers
Max.spelers
Compleet musicalpakket: €187,50Bestel nuWat zit er allemaal in dit pakket?
Het grote geheim

Soort musical: losse-scène-opzet
Thema's: School, geschiedenis, groep 1 t/m 8
SBO-geschikt

Het openingsnummer, een dans, wordt luidruchtig verstoord door enkele geesten. De belangrijkste heet Floets. Zij beweert al vele honderden jaren door alle scholen van Nederland te hebben rondgewaard. Hierdoor heeft zij allerlei zaken kunnen zien. De kinderen vragen de geest hier iets over te vertellen. 

Omdat Floets over bijzondere gaven beschikt kan zij de gebeurtenissen ook laten zien. Hierdoor komen we terecht in een schoolklas uit 1630, waar meester Pol de scepter en zijn Spaanse rietjes zwaait. 

Ook laat de geest een scène zien die zowel voor ouders als kinderen zeer herkenbaar zal zijn: 'Opstaan, je moet naar school'. De kinderen vragen aan de geest of zij ook iets kan laten zien wat haar is opgevallen in hùn klas. De keuze valt op Pim, die een enorme hekel aan gym heeft.

Vervolgens willen de kinderen iets laten zien aan Floets en het publiek wat ze 'eigenlijk' hadden ingestudeerd. Eén of meerdere zelf-bedachte acts worden gepresenteerd. De draad wordt weer opgepikt met de verliefd-scène. De kinderen denken dat Floets van deze heimelijke liefde niets afweet.

Na de sketch, waarin enkele kinderen de twee verliefden 'betrappen' op het schoolplein, laat Floets dezelfde kinderen zien als ze in het bejaardenhuis zitten. Deze superprestatie van de geest is bedoeld om iedereen van haar gaven te overtuigen. De reünie, die in huize 'Zonne-gloren' plaatsvindt en waar alle kinderen uit de klas aanwezig zijn, is gelukkig nog ver weg. De geest 'floetst' de kinderen terug naar de tijd van nu en met het lied 'Dit was het dan ...' besluiten zij de musical. 

 

Beluister
Blader

Door de materialen die u ontvangt

DEMO-versie Rollenschema
Lees

Reacties van andere klanten

Musicalpakket: wat zit er in?
Downloadpakket
Handleiding (PDF)
Tekstboek (PDF)
Digitaal tekstboek (Word)
Regieboek film
Partituren (PDF)
Rolverdelingsschema
Decortips
Regietips
Digitale poster A3 en A4
Plaatsbewijzen
Programmaboekje
Uitnodigingskaarten
Muziekbestand 1: met zang
Muziekbestand 2: instrumentaal
Musicalregie van A tot Z
Jingo's filmgallery
Leerlingpagina
Veelgestelde vragen

Voor praktische informatie over de musicals, kun je kijken bij onze 'veelgestelde vragen'. Onder andere wordt hier informatie gegeven over de instudeertijd, keuze van een musical en groepssamenstellingen.

Ga naar veelgestelde vragen
GRATIS eBook JingoSupport

In het gratis eBook JingoSupport, musicalregie van A tot Z wordt een overzichtelijk stappenplan beschreven met tips & tricks over audities, repetities, zang-oefeningen, kostuums en de organisatie backstage. Voor elke fase, voorbereiding/repetities/voorstelling, worden de te volgen stappen beschreven. Download nu GRATIS!

Download het gratis eBook