Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Primeur

Temidden van dit tumult gebeurt er iets zeer opmerkelijks. Pauline wordt opgebeld door een anonieme tipgever die voor veel geld een 'wereldprimeur' aanbiedt. Omdat iedereen druk in de weer is met de Mac-Keezie's, lukt het haar niet om de tipgever met één van de redactieleden te laten telefoneren. Dán bedenkt ze een subliem plan. De slimme telefoniste doet zich, bij het volgende telefoontje met de tipgever, voor als de hoofdredactrice. Haar bedoeling hiervan is, ervoor te zorgen, dat zij 'Flits' van de ondergang redt. Oók hoopt zij de hoofdredacteur, op wie ze verliefd is, met deze actie te 'veroveren'.
leuke voorstelling op school
Ondertussen heeft Joyce, de mode-redactrice, het heft in handen genomen. Zij probeert de Mac-Keezie's met allerlei bedenksels te paaien en te misleiden. Zo laat zij de doorlichters enkele items zien, die op video zijn opgenomen. De eerste reportage gaat over een gloednieuw fenomeen; de bejaarden-dance. De 96-jarige mevrouw Blom-de Haan heeft deze swingende rage bedacht. Ze vertelt er van alles over en demonstreert met enkele medebewoners de unieke dansvorm. Een ander video-item handelt over het initiatief van basisschool .......... (eigen naam invullen) om met allerlei activiteiten geld in te zamelen voor een goed doel. We zien hoe de kinderen op de slotavond van de actieweek, een wervelende show presenteren. De pogingen van Joyce blijken tevergeefs. De Mac-Keezie's laten zich paaien noch misleiden! Ze zijn totaal niet onder de indruk en verlaten resoluut de redactie.

leuke voorstelling op school

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag, om precies twaalf uur, zullen zij de directie hun rapport overhandigen! De redactieleden zijn ten einde raad. Het tij valt niet meer te keren ..... of toch? Ja toch, want dán gebeurt het wonder! Pauline belt, vlak voor de binnenkomst van de Mac-Keezie's, op. Zij vertelt een wereldprimeur te hebben. Iedereen is in alle staten. Met een handige truc weet Joyce de drie doorlichters tegen te houden. Als Pauline komt binnenstormen en de primeur bekend maakt, worden de Mac-Keezie's de deur uitgekegeld en staat de boel boven op z'n kop! Tijdens het slotlied wordt, middels een tekstbord, melding gemaakt dat Ruud en Pauline drie weken later trouwden en nóg drie wereldprimeurs zouden krijgen; 2 dochters en 1 zoon!

leuke voorstelling op school

 

Terug naar pagina Primeur >