Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Miezert Muis

Het verhaal van Miezert Muis speelt zich voornamelijk af in het zwarte bomenbos. Miezert,die in het gewone bos woont , is verdwaald. Wanneer hij de grens oversteekt breekt er een gigantisch noodweer los. Maar zelfs dit afschrikmiddel, dat ongewenste bezoekers buiten het zwarte bomenbos moet houden, kan niet voorkomen dat de muis in het vreemde bos terecht komt.

Miezert Muis musical schooltoneel onderbouw

In dit bos wonen namelijk allemaal eigenaardige dieren zoals de Fantalon, de Spikkelspik, de harige Vlamas, de kromme Kroliaan, de Apekoolaap en vele anderen. De boswachterstweeling Henriques en Theodorus zijn gealarmeerd door het noodweer. Terwijl ze op zoek zijn naar de ongewenste bezoeker stuiten zij op de Apekoolaap, de burgemeester van het zware bomenbos. Hij herinnert de twee boswachters eraan dat over enkele momenten de burgemeestersverkiezing begint. De twee broers hebben toegezegd de verkiezing te zullen leiden en stoppen daarom hun speuractie naar Miezert.

Om de felbegeerde burgemeestersfunctie te krijgen laten de zes kandidaten vervolgens zien hoe gek ze kunnen doen. Het gaat er namelijk om dat het allergekste dier de nieuwe burgemeester wordt. Vijf juryleden beoordelen de prachtig uitgedoste dieren en hun acts. Maar wanneer zij hun beoordeling bekend maken, blijkt dat alle dieren evenveel punten hebben gekregen. Dit veroorzaakt een enorm tumult onder de kandidaten en de toeschouwers.

Miezert Muis musical schooltoneel onderbouw

Het loopt bijna uit de hand als plotseling Miezert Muis komt oplopen. Iedereen barst in schaterlachen uit. Zo'n gek dier hebben ze nog nooit gezien. De juryleden zijn het direct met elkaar eens en geven Miezert de hoogste score. Miezert staat er beteuterd bij te kijken. Burgemeester worden..hoe kan dat nou? Hij is verdwaald en wil naar huis! Nadat Miezert het lied 'Zielig' heeft gezongen begrijpt iedereen wat er is gebeurd. Dan stelt de Apekoolaap voor om het hol van Miezert met vrouw en kinderen naar het zwarte bomenbos te verhuizen. Het blijkt een gouden idee. Miezert blijft, zijn vrouwtje Annemarie en vele kinderen worden gehaald én hij wordt burgemeester. Alle reden om de musical feestelijk af te sluiten. 

Terug naar pagina Miezert Muis >