Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Het spoor van bijster

Het bosspel overbrugt de periode naar de bonte avond. Tijdens dit festijn kunnen de kinderen iets van zichzelf laten zien. Natuurlijk slapen de kinderen niet direct. Het ''Keetlied' mondt uit in een kussengevecht. Nadat de meester 'woedend' zijn kroost naar bed heeft gejaagd, wordt hij door twee geheimzinnige figuren uit zijn tent ontvoerd. 
schooltoneel Het Spoor van Bijster

De volgende morgen wordt de vreselijke ontdekking gedaan. Het geroep in 'Het Zoeklied' laat de boswachter opkomen. Hij constateert dat de tent van de meester bovenop 'Het spoor van Bijster' staat. Gelukkig wonen in het dorp enkele Engelse superspeurders. In 'The detective-song' bezingen zij hun talenten. "Genoeg getreuzeld", vindt Anja. "We moeten de meester vinden". De zoekactie leidt naar het boswachtershuis. Daar vindt de verrassende ontknoping plaats.
schooltoneel Het Spoor van Bijster
In het lied 'De Basic-school-blues' zingt de meester over zijn 'beklagenswaardige bestaan'. Hiermee geeft hij tevens aan hoe de 'ontvoering' in elkaar zit. Nadat is opgemerkt dat de buschauffeur rijkelijk laat is, bezingen de kinderen in het slotlied 'Overstappen' dat zij in 'een andere bus' verder gaan... 

Terug naar pagina Het spoor van bijster >