Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Feestlift

De bijzondere schooldag, waarin alles zich afspeelt, begint in huize Boshaard. We zien Els en haar moeder meedoen met de televisie-ochtendgym. Els is zo slim om op een afstandje, in bed, de verrichtingen van haar moeder te volgen en van commentaar te voorzien. Dit terwijl moeder Margriet denkt dat Els driftig meedoet. Wanneer Margriet een ongelooflijk verkeerde beweging maakt, zodat ze niet meer op kan staan, besluit Elsje om die dag niet naar school te gaan. Ze belt het schoolhoofd, die haar vertelt dat ze wel wat mist!

Feestlift afscheidsmusical basisschool
Er komt die ochtend een wereldberoemde professor op school, die veel verstand heeft van kinderproblemen. Het is een zogenaamde kinder-o-loog. We zien deze 'geleerde' vervolgens op een dolkomische manier zijn beroep uitvoeren. De volgende scène gaat over het wel en wee van huiswerk. Na de sketch bezingen de kinderen in de prachtige smartlap 'Ach meester toe .. geen huiswerk meer' het lot van een 'huiswerk-slachtoffer'.

Feestlift afscheidsmusical basisschool

Hierna maken we kennis met Nicoline, de keurigste dochter van de hele wereld. Haar ouders lijden onder de meedogenloze huisregels, die Nicoline hanteert. U begrijpt 't ... de ouders worden door hun dochter opgevoed! Het volgende item gaat over snoepzucht en dik worden. Een slimme verkoper weet raad. De arme Klaartje bezingt in de 'snoepgoed-blues' de harde werkelijkheid. Na 'dit probleem' is het tijd voor dikke pret. Eline houdt haar spreekbeurt. En daar weet de klas wel raad mee! Vooral het onderwerp 'de olifant' roept een overmaat aan reacties op.

De feestlift leidt tenslotte naar de plaats waar we begonnen; huize Boshaard. Daar komen alle kinderen van groep 8 nog één keer bij elkaar. De ongelukkige Margriet, die nog steeds op krukken loopt, heeft haar dochter Els de hele klas laten uitnodigen om te blijven slapen. En zo eindigt de dag, de achtjarige lift van de kinderen, het meeliften van het publiek en het sprankelende schoolcabaret FEESTLIFT.

Feestlift afscheidsmusical basisschool

Terug naar pagina Feestlift >