Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Doem van Gunder

De doem van Gunder spannende musical basisschoolDie avond dwaalt een groepje nieuwsgierige kinderen lawaaierig met zaklantaarns door het slot. Wanneer de klok 12 uur slaat klinken angstaanjagende geluiden, verschijnen mysterieuze gedaanten én openbaart zich voorde eerste keer ... de geest van Gunder! De meester acht het absoluut onverantwoord om langer in Gundersteinte verblijven.

Enkele uren later, 's ochtends vroeg, pakken ze hun koffers en gaan naar 
het plaatselijke reisbureau om hun beklag te doen over de aldaar verrichte boeking. Ondertussen zien we hoe een groepje krakers het slot Gunderstein kraakt. Ze zoeken een locatie voor hun kraakdance-party en constateren dat het kasteel leegstaat, dé ideale plek is en dus kan worden gekraakt. Loes Bakker van reisbureau Exiting Travels probeert de klagers af te poeieren. Wanneer 'de dorpsgek' met de bijnaam Pietje Klap van de Molenwiek ten tonele verschijnt en bevestigt dat het in Gunderstein spookt, geeft ook Loes snel toe. Ze biedt aan dat groep 8 in hotel Meerzicht kan logeren. De meester en de kinderen besluiten om vanaf dat moment het mysterie van Gunderstein te zullen oplossen!

Terug naar de krakers, die laat op de avond in de versierde 
grote zaal de decibellen laten ontploffen. Enkele 8e groepers komen op de feestgeluiden af. Ze waarschuwen de krakers voor alles wat zij hebben meegemaakt. De krakers laten zich niet bang maken en feesten vrolijk door. De kinderen bieden aan om de acts te laten zien die ze voor de afscheidsavond hebben ingestudeerd. Tof, doen ... laat zien!

De doem van Gunder spannende musical basisschool

 

 

 

 

 

 


Dan slaat de klok 12 uur en herhaalt zich het tafereel van de vorige nacht. Gunder noemt de naam van Melanie, die hem uit zijn doem kan bevrijden. De volgende ochtend verschijnt een persteam van het familieblad 'Lach en Traan'. Een anonieme tipgever, één van de krakers, heeft ze getipt. Ze zien net hoe Pietje Klap van de Molenwiek een geheim document achter het Gunder-schilderij vandaan haalt. Het spoor leidt vervolgens naar het huis van Pietje. Hij blijkt de vader van Melanie en de echtgenoot van vreemde Greta, de dienstmeid, te zijnWanneer Melanie in de spannende slotscène 'het liefdeslied voor Gunder' zingt, verbreekt ze hiermee de eeuwige doem van Gunder. De spectaculaire ontknoping betekent tevens het einde van de enerverendeschoolreis én ook ... van de basisschool. Tot Gunder!

De doem van Gunder spannende musical basisschool

Terug naar pagina De Doem van Gunder >