Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Achtbaan

 

De kleuters van groep 2 zijn al een tikkeltje minder onbevangen. Ze klagen over het feit dat het allemaal een stuk serieuzer is geworden. “Speelde je vroeger in de zandbak, nu zit je er te vergaderen”, zegt er één. Nu zijn ze naar de zandbak gestuurd om daar, geheel zelfstandig, te oefenen voor de kaboutermusical. Ze vinden dit eigenlijk een beetje kinderachtig, maar doen het om de juf een plezier te doen. Dit levert schaterlachende tafarelen op.

 

 

 

 

 

 

 

Was het in groep 2 nog een beetje speels, in groep 3 wordt het druk, druk en nog eens druk. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten. Op de deurtjes van de kinderen wordt heel hard gebonkt door veel verschillende instanties en personen, die vinden dat zij de ideale leeftijd hebben om vooral te beginnen met muziek, sport, ballet, scouting en noem maar op. Maar nu is het tijd voor de muzikale Engelse les met de liedjes Goodmorning everybody en If you’re happy. Zingt het publiek ook mee?

Aan het einde van groep 4 mag iedereen over de meest bijzondere  herinnering aan dat jaar vertellen. Nadat Marit heeft verteld paardengek te zijn geworden, toen ze bij de sinterklaasintocht de schimmel zag, komt er van alles los bij de andere kinderen.
Het 5 decemberfeest vóór en na. Meer hierover zeggen is lastig, want… misschien zitten er ook kleintjes bij. Bij deze bijzondere scène past ook een prachtig lied: Trouwe ogen!


Een herkenbaar fenomeen: niet iedereen blinkt overal in uit en niet iedereen houdt overal van. Pim, uit groep 5 bijvoorbeeld, houdt absoluut niet van gym.In deze kolderieke scène zien we hoe de leerkracht Pim op alle mogelijke manieren probeert te laten gymmen. Het blijkt een mission impossible. Met Het anti-gymlied wordt dit sportieve onderdeel afgesloten.
 


In groep 6 is het Lisa die pittig tegendraads is geworden. Haar vader doet verwoede pogingen om haar uit bed te krijgen, maar mevrouw heeft echt geen zin om op te staan. Ze weet haar vader op handige wijze te bespelen. Pech voor haar, want pa blijkt nóg slimmer te zijn. Dit komische kat en muisspel eindigt in een gillende Lisa die haar bed uitrent en hierna het prachtige lazy-lied Traag vandaag zingt.

 

 

 

 


 

 

In groep 7 was de Paskamershow een doorslaand succes en liet iedereen schitteren. Nu zien we de absolute hoogtepunten uit deze talentenshow nog eenmaal voorbijkomen. In deze invulscène kunnen de spelers hun eigen dans-, zang- of cabaretkunsten vertonen! Alles is mogelijk in de Paskamershow.

Na de sensationele Paskamershow dendert de achtbaan door naar… het einde. Als een flashback van groep 2 zien we nu groep 8 bij de zandbak zitten. Maar ja… wat valt er nog te overleggen, nu het na ruim 1600 basisschooldagen bijna voorbij is? De Fransen zeggen in zo’n geval: “Partir c’est mourir un peu”. En dus is dit de eerste zin van het prachtige lied Afscheid.

Aan het einde van het lied staan alle gezichten niet bepaald op supervrolijk. De (echte) schooldirecteur denkt dat de musical is afgelopen en roemt enthousiast de fantastische uitvoering. Het publiek reageert met een ovationeel applaus. Dan rennen de twee achtbaan-stewards het speelvlak op en roepen dat het lied Afscheid weliswaar prachtig is, maar niet bepaald een feestelijke afsluiter. Dat kan beter… dat kan anders! Dus… iedereen instappen om de laatste rit in de achtbaan te maken. Zijn we safe en strak? Met het knallende slotlied Achtbaan (reprise) wordt de musical afgesloten.

 

 

 

 

 
 

Na dit knallende slotlied komt de (echte) schooldirecteur voor de tweede keer op. Hij/zij begrijpt dat het nu echt is afgelopen en vraagt het publiek om aan groep 8 een overweldigend applaus te geven.


(optionele toegift) Dan komt Pim naar voren rennen en vraagt of er nog tijd is voor een toegift. Als die er knalt hij Ik ben Pim!, de swingversie van Het anti-gymlied er uit.

Terug naar musicalpagina Achtbaan de musical >