Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Spitsuur Het verhaal

Het begin zet het publiek op het verkeerde been. Wordt dit de zoveelste variant op programma’s zoals '……'? Weer 'wie is de beste en wie niet'? Vader Karel ontploft bijna als zijn dochter afgewezen blijkt te zijn. De juryleden begrijpen hem verkeerd en denken dat hij een act gaat doen. Ze starten een vrolijk muziekje. Karel en zijn vrouw Greet kunnen niets anders doen dan meezingen.


Aan deze komische verwarring komt op verrassende wijze een einde. De eerst zo boze Karel roept vrolijk, terwijl hij zijn ‘Karel-kostuum’ uittrekt, dat de musical geen talentenshow is en al helemaal niet gaat over wie de beste is. In deze daverende musical bestaan alleen maar winnaars, winnaars en nog eens winnaars. Het wordt een uur om nooit te vergeten… Spitsuur!

De kop is eraf. De spits is afgebeten. Door met het vervolg. Even rust in de tent. Even tijd voor bezinning. Een stemmig gedicht… prima idee! En wie kan dit mooier voordragen dan mister Kaarslicht himself.

Van rust in de tent naar actie in de tent. Laat dat maar aan het duo Eddie en Freddie over. Ze vertellen bruisend over wat het komende uur voorbij gaat scheuren en adviseren het publiek om toch vooral de bingokaarten paraat te houden. Ook kondigen Eddie en Freddie de nieuwe muzieksensatie 'de Tissjoes' aan. Hierbij adviseren ze het publiek de zakdoekjes bij de hand te houden. Het belooft een snotterige smartlap te worden.

Hierna de heerlijke sketch van de vierling van Zwaveren. Dora, Nora, Flora en Cora zijn echt stapelgek... op elkaar, maar als ze ruzie hebben vliegen de vonken ervan af!

Het vrolijke duo Eddie en Freddie komt weer tevoorschijn. Ze willen van alles aankondigen, maar worden telkens onderbroken door Frans Tobber. Deze tikkeltje zeurderige zanger is onlangs uit de Tissjoes gezet. Frans wil nu met zijn lied 'Alles wat ik doe' bewijzen dat hij absoluut thuishoort in de hitlijsten. De sympathieke Eddie en Freddie geven hem deze kans en dus uw aandacht en applaus voor Frans Tobber!

Frans heeft zijn hielen nog niet gelicht of Mister Kaarslicht komt rustig oplopen om het gedicht ‘Hoe nu verder’ voor te dragen.

Genoeg gesnotterd en getissued. Tijd voor actie. Cowboy Koos en cowboy Bert zetten de boel op stelten met hun vrolijke grappen, grollen en stevige rock ’n roll song ‘Kogelharde spruiten’!

In de ‘A-donis-quiz’ strijden drie jongens om de eerste plaats. Maar als het moment is aangebroken wie de C-donis, de B-donis en de A-donis van de klas is geworden, rent Karel uit scène 1 op. “Niemand is beter of slechter in Spitsuur de musical. Allemaal A-donissen!”

Als mister Kaarslicht zich hierna voor de 3e keer geroepen voelt een stemmig gedicht voor te dragen, steekt de bijdehante Marieke hier een stokje voor. “We gaan er een puntje aanzuigen, een eind aanbreien, er een hoge hoed opzetten. Nog niet duidelijk? Het is afgelopen”!

Het vrolijke slotlied heeft kleefkracht 10. Wat hiermee bedoeld wordt? Heel simpel. Het publiek zal het lied nog zeker tot diep in de zomervakantie blijven zingen. Na een uurtje ‘Spitsuur’ met diepe dalen en hoge bergen is het belangrijk om te weten dat wat je ook doet en meemaakt het allemaal weer op z'n pootjes terecht komt.