Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl
Muziek met pit en power!Cees Moolhuizen - 24-12-2014

Zo’n dertig jaar geleden voerden wij met twee groepen acht de musical Alles kidts op !! Het voelde als een soort revolutie, ja echt !! Mijn eerste reactie weet ik nog heel goed. “Eindelijk een musical met muziek, die de kinderen serieus neemt. En die ook door de kinderen serieus genomen wordt." Muziek met pit en power, een 'wall of sound', die stónd !! Thuis draaide ik de muziek ook, keihard. Het had hitpotentie. Samen met de kinderen genoot ik ervan. Sindsdien heb ik me altijd verbaasd over de 'sound' door inventiviteit en creativiteit in de muziek bij jullie musicals, die ook altijd met zijn tijd meeging! Knap, dat is zeker. Er werd hard en serieus aan gewerkt. Niets werd aan het toeval overgelaten. Dat hoor je en dat is gelukkig altijd zo gebleven. De jaren daarna volgden diverse andere musicals. Elke musical gaf je toneeltechnisch gezien altijd de mogelijkheden om je fantasie samen met de kinderen lekker uit te leven. Je kon de decors heel rustig houden. Dan bleef de musical ook sterk. Je kon er ook eindeloos bij fantaseren en uitbreiden. We knutselden en bedachten, alsof ons leven ervan afhing.

Het "tentje" met al z’n licht- en geluidseffecten in Het spoor van BIjster zou het in elke tegenwoordige musical met alle technische mogelijkheden nog altijd geweldig doen. Om in Amstelveen met drie groepen acht (Dat kan dus zomaar) De doem van Gunder uit te voeren hadden we een sporthal tot onze beschikking. Een onvergetelijke monsterproductie !! Daarna heb ik hem op een andere school nog twee keer uit mogen voeren. Het blijft een aangrijpende, inhoudelijk sterke en veelzeggende musical. Naast enkele musicals van andere producenten heb ik er zeker zo’n twintig keer één van Jingo uitgevoerd.

Plot, indeling, natuurlijke woordspelingen en grapjes met de juiste timing, decoraanwijzingen en –mogelijkheden, juiste tijdsduur en - last but not least - de pakkende muziek met lekker lopende teksten en refreintjes, die zich vastzetten in je hoofd met altijd een uitsmijter als laatste nummer zijn de ingrediënten voor een niet te missen succes bij uitvoering. De musicals van jullie bevatten voor mij onnoemelijk waardevolle en onvergetelijke herinneringen.

- Cees Moolhuizen, Bos en Duinschool (Bloemendaal)