Heb je vragen? We helpen je graag! Bel of mail ons:    023-5381966   |   info@jingo.nl

Uitgebreid verhaal Windkracht 8

Met drie reuze stappen komen we terecht in de toekomst. We zien hoe Tobias en Gerrit Jan elkaar na vele jaren op straat tegenkomen. Ze halen herinneringen op vanaf groep twee van de basisschool. Het lied 'Jut en Jul' maakt duidelijk hoe onafscheidelijk de twee waren.

Eindmusical groep 8 Windkracht 8

De meeste kinderen krijgen, wanneer ze in groep drie zitten, te maken met het fenomeen 'fietsenrek'. We zien vier van deze schatjes, zonder voortanden, een verssssssje opzeggen. Een kraker!

Het schoolzwemmen. Voor velen een feest. Voor een enkeling een regelrechte ramp. We zien in deze scène een kleine tragedie. Marcel wordt door de badmeester gesnapt wanneer hij zich veel te vroeg aan het omkleden is. Allerlei smoezen helpen niets. Het lied 'Watervrees' veroorzaakt gelukkig enig begrip bij 'badman'.

Eindmusical groep 8 Windkracht 8
De introductie van deze scène suggereert dat er in groep vijf een feest is geweest, waarbij alle kinderen 'iets deden'. Er wordt gesproken over een overgetetelijke gebeurtenis. Kortom; in deze zelf-invul-scène laten de kinderen iets van zichzelf zien.

Op de ouderavond zien we de meester/juf het gesprek beëindigen met de ouders van Bart van Dalen. Wanneer hij/zij zich bij het volgende ouderpaar verontschuldigt voor het uitlopen, merkt mevrouw de Vries op dat dit zeker komt omdat Bart van Dalen 'niet zo goed gaat op school'. Een komisch roddelgesprek volgt. Wanneer ze hoort dat Bart de beste van de klas is, maar háár Kees juist problemen heeft, is het hek van de dam. De ouders verlaten het lokaal met een verwijsbrief voor de Breuk-o-loog. Het lied 'Ogen' laat een keur van 'betermakers' zien.

De verkeersles wordt deze keer door een 'echte' politieagent verzorgd. Agent de Reus maakt kennis met de fijnzinnige manieren van de kinderen om iedere 'mentor in spee' het vuur aan de schenen te leggen. De kinderen vallen om van verbazing als de getergde agent met enkele collega's een explosief slot van de les laten zien en horen. Het swingende nummer 'Die pet pet past ons allemaal' laat de school op de grondvesten trillen.
Eindmusical groep 8 Windkracht 8

In de slotscène zien we een wanhopig meisje uit groep acht voor de spiegel staan. Ze weet niet wat ze moet aantrekken voor het school(klassen)feest. Wanneer haar vader, tevens mode-ontwerper, thuiskomt wordt de dochter snel 'uit haar lijden verlost'. Pa bedenkt ter plekke een nieuwe trend, die dochterlief diezelfde avond als proefkonijn mag testen. Wanneer Julia op het feest verschijnt, vindt iedereen het 'te waus'. Nog éénmaal laten de kinderen zingend een storm door de zaal jagen. Dan is de musical afgelopen, maar kan het feest beginnen!


Terug naar pagina Windkracht 8>