JINGO logo


Homepage » Kerstmusicals » Kerst brengt vrienden

Kerst brengt vrienden

Kerst brengt vrienden

  • Tijdsduur: 60
  • Minimum: 12 spelers
  • Maximum: geen
  • Typering: verhalend
  • Thema: school

Uitgebreide informatie

Klik op het onderwerp voor meer informatie:


Het verhaal:

MIEKE VAN HOOFT, bekend kinderboeken-schrijfster van o.a. De tasjesdief en Nachtlopers schreef de prachtige kerstmusical:

Kerst brengt vrienden

Het is een verhaal van alle tijden, voor alle gezindten en voor alle leeftijden. 


De moeder van meester Adriaan is directrice van het bejaardencentrum 'Avondrood'. Een griepgolf heeft een groot deel van het personeel uitgeschakeld. Als laatste redmiddel vraagt de meester, namens zijn moeder, of er kinderen zijn die in de kerstvakantie als vrijwilliger willen helpen in het bejaardencentrum. Eén van de kinderen die zich aanmeldt is Annika. Zij is het 'buitenbeentje' van de klas. Ze kleedt zich anders, gedraagt zich anders, leest veel in bijzondere boeken en is hierdoor het mikpunt van veel pesterijtjes. In het bejaardencentrum maakt Annika kennis met de negenennegentig-jarige mevrouw van Dam. Zij is het 'buitenbeentje' van het bejaarden-centrum. Mevrouw van Dam houdt niet van breien, punniken of kaartspelletjes. Ze doet iedere ochtend fitness op de nieuwste popmuziek, draagt excentrieke kleding etc.

Annika en mevrouw van Dam kunnen het prima met elkaar vinden. Annika vertelt over de kinderen die haar altijd pesten en dat zij dan vaak in haar bijzondere sprookjesboek gaat lezen. De twee kletsen honderuit en hebben veel plezier. Ondertussen gebeurt er van alles en nog wat in het bejaardencentrum. De directrice is blij dat de kinderen zo leuk met de bewoners omgaan. Maar wanneer het keukenpersoneel door de griep wordt uitgeschakeld is de paniek volledig terug. 'Wie verzorgt nu het kerstdiner'! Mevrouw van Dam grijpt in. Zij zal samen met Annika zorgen dat er een grandioze maaltijd op tafel komt. En zo gebeurt het. Het kerstdiner brengt de twee partijen tot elkaar ... Kerst brengt vrienden. 

Met de prachtige liedjes: 
1. Het is weer zover
2. Altijd ik
3. De doos gaat weer open…
4a. Vroeger
4b. Vroeger (slapstickversie) 
5. 't Allerkleinste schaapje
6. Anderland
7. Kerstmis is voor iedereen (vocaal)

 

Download de bijbehorende liedjes
Download via LegalDownload (mp3) - Kerst brengt vrienden
LegalDownload
Download via iTunes - Kerst brengt vrienden
iTunes
Volg ons ook op:
Facebook  Twitter  Vimeo